Roskilde - en af Danmarks ældste handelsbyer


Roskilde blev i 2012 kåret som Danmarks 'Bedste Handelsby' og er samtidig en af de ældste. Med sit spændende, inspirerende samt blomstrende forretningsliv har Roskilde let ved at tiltrække sig købelystne kunder fra byens naboregioner. 


I disse år oplever Roskilde en spændende udvikling og markant vækst i handelsmiljøet med centrale handelspunkter som Algade, Skomagergade og RO's torv, hvor butikslivet kører og trives i højeste gear.

Sommerens store kulturelle event Roskilde Festivalen tiltrækker hvert år over 100.000 gæster og omdanner Roskilde til et centrum for handel i alle afskygninger.

Roskildes charmerende centrum byder på to ugentlige torvedage med lokale specialiteter, store forretningskæder samt små charmerende specialbutikker med udsøgte lækkerier. I sidegaderne kan den interesserede let finde lokalt kunsthåndværk i de mange gallerier eller besøge en af de mange genbrugs- og vintagebutikker.

RO´s Torv som magnet

RO´s Torv blev opført i 2003, men allerede i 2009 udvider til næsten det dobbelte med 47.000 m². Butikscentret er Roskildes store vigtige shopping- og kundemagnet med 70 specialbutikker, syv cafeer og restauranter, biografsale, fitnesscenter m.m..

I bykernen arbejder sammenslutningen Roskilde Stjernebutikkerne, som består af 60 detailforretninger, at bevare og udvikle Roskildes status som en primær handelsby for hele regionen.

Roskilde-forstaden Trekroner, der er blomstret op omkring Roskilde Universitet (RUC), begyndte med åbningen af Trekroner Center i 2008 at udvikle og etablere sit eget nye, spirende handels- og butiksliv.

Der er således rig mulighed for at skabe en sund forretning i Roskilde. Du kan få info om byens p.t. ledige butikslejemål via dette link:

Butik til leje i Roskilde

Find Butik til Leje

Er du på udkig efter butik til leje?

På vores partnerside kan du nemt finde ledige butikker i Danmark, eller udleje din butik.

Find Butik til Leje

Er du udlejer?

Månedens butik i Roskilde

Butiklokale på centralt hjørne i Roskilde. På Allehelgensgade ligger dette lokale, der tidligere har fungeret som tøjbutik. Mange muligheder for anvendelse, dog ikke mad.

Månedens butik i Roskilde

Opret et Iværksætterselskab på 2 timer